Extra informatie over Scouting Willibrord

Wereldwijd is scouting de grootste jeugd- en jongerenorganisatie met in totaal zo’n 38 miljoen leden verdeeld over zo’n 160 landen. Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van het land met 100.000 actieve leden en telt zo’n 1100 Scoutinggroepen. Scouting biedt kinderen en jongeren een plezierige vrijetijdsbesteding. Samenwerken, avontuur, respect voor elkaar en de leefomgeving, zelfstandigheid en ontplooiing zijn hierbij centrale thema’s.

Scouting Willibrord

Scouting Willibrord te Wassenaar is in 1945 opgericht als jongensgroep en was gerelateerd aan de St. Willibrorduskerk. groepVandaag de dag zijn we een gemengde groep die politiek en godsdienstig onafhankelijk is. Scouting Willibrord heeft het clubhuis aan de Broekweg in Wassenaar. We hebben ongeveer 100 leden en 25 stafleden (leidinggevenden en niet direct leidinggevenden). Alle stafleden zijn lid van de groepsraad, het orgaan dat het reilen en zeilen van onze groep bepaald.

Scouting Willibrord is een groep met een sociaal en laagdrempelig karakter. De contributie wordt met opzet zo laag mogelijk gehouden zodat iedereen mee kan doen aan het programma dat gebaseerd is op samenwerken aan de opbouw van de zelfstandigheid van de leden. Een afwisselende en plezierige vrijetijdsbesteding bij een gezellige club. Iedereen kan lid worden bij Scouting Willibrord: geloof, ras, geslacht, huidskleur, handicap, vluchteling of seksuele voorkeur, het maakt ons niet uit. Ons clubhuis is helaas niet rolstoelvriendelijk, daar de speltakverblijven op de 1ste etage van het pand zijn en deze etage alleen via een trap te betreden is.

kamp73_udenVoor meer geschiedenis en informatie over scouting verwijzen we u graag door naar de site van ScoutWiki.

Oude fotos van scouting Willibrord vindt u hier.