Draaitijd: Vrijdagavond 19:30 – 22:30 uur
Leeftijden: 15 – 18 jaar (hierna gaan zij naar de Stam)

Wat doen de Explorers?
Bij de Explorers kan je als jongen of meisje aan de slag. Handen uit de mouwen voor de spannendste etappe in de ontdekkingsreis van Scouting. Iedereen tussen de 15 en 18 kan Explorer worden. Explorers is een verzamelnaam voor Rowans (jongens) en Sherpa’s (meisjes). Explorers hebben het zelf voor ’t zeggen, ze maken samen plannen, bepalen hun eigen avontuur. Daarom is geen dag hetzelfde.

Van speleologie tot straattheater, van kampvuren maken tot afzien op een fietstocht… Abseilen, kanovaren, primitief kamperen, dagje strand en lekker stappen in dezelfde vakantie. Je eigen mok uit berkenhout hakken. Niks is onmogelijk. Bij de explorers blijft het niet bij plannen maken. Plannen zijn er om uitgevoerd te worden. Plannen maken is één. Samen plannen uitvoeren is twee. Het vraagt organisatietalent. Je moet er voor praten en luisteren, en besluiten nemen. Maar organiseren valt te leren. Want Explorer ben je gelukkig niet in je eentje. De taken worden verdeeld. Ieder speelt z’n eigen rol in het team.

Explorers zijn oud en wijs genoeg. Leiding is niet meer nodig. Begeleiding kan nog wel handig zijn. Van begeleiders mag je dus best wat verwachten. Niet dat ze je bezighouden. Geen voorgekookte activiteiten. Wel dat ze je net dat laatste zetje geven. Dat ze je een goeie reden geven om uit je luie stoel te komen. En een beetje hulp als het plan dreigt te stranden. Een goeie begeleider staat niet aan de kant uit z’n neus te eten, maar doet actief mee.

Wil je een keertje komen kijken of meer informatie? Stuur dan even een berichtje naar de explorer begeleiding.

Begeleiders
Rick Groenewege (Teamleider)
Ilona de Beer